Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/gosoprem/public_html/prod.php on line 3
Gostinska oprema - Založnik Andrej

PEČ ŽAR OGLJE

Kaj sploh je žar pečica ?

Profesionalno žar pečico odlikuje majhna poraba oglja, enostavna uporaba in vzdrževanje, nizki stroški obratovanja, eostavna peka, odlični okusi saj hrana ostaja okusna in sočna.
Žar pečico enostavno postavite pod kuhinjsko napo.


Žar peč je primerna za pečenje mesa, steaka, piščaneca, krače, rebrc,zrezkov, rib, školjk, škampov, zelenjave,
jedi na žlico, pečenje na lito železni ponvi
Žar kopa na oglje je vrhunska profesionalna peč primerna za gostinsko uporabo tako majhnih kuhinj kot večjih gostinskih obratov, štantov, kontejnerjv. Paktično je uporabna za vse gostinske kuhinje, saj ne pečete na odprtem ognju, ampak na žaru v zaprti pečici, ki ima svoj dimnik za lovljenje saj in isker.

Varnost :
peč je zelo varna saj ima dimnik, ki lovi iskre in delno tudi saje, da se prej ohladijo in v kolikor pridejo v napo so ohlajene in ni možnostu samoužiga v sami napi.

V pečici KOPA lahko pečete na mreži lito železnih ploščah, ali lito železnih posodah.


Poraba oglja je vsaj 45% manjša kot pri klasičnem ražnju.
Delavna temperatura v žar pečici med 250°C do 270°C
V žar pelici peče do 40% hoitreje kot pri klasičnem odprtem ražnju.
Peč je dobro izolirana, kar pripomore k varčnosti in boljšim rezultatom pri samem pečenju in dodatno ne segreva prostora.


Žar pež lahko postavite po dklasično napo v kuhinji., jo prenapšate na razne prireditve, predstavitve in odprte kuhinje...